Városi Kollégium
1956-os emlékpark-Gyásztér
Mosonmagyaróvár, Ipartelep
Rudnyákné Németh Csilla
Festő : Ács János
Gyásztér
Számláló
Betöltés...
Fotó: Nagy Mária
Névnapok
Köszöntjük minden kedves Klaudia nevű olvasónkat! Ma 2019. március 20. van.
Gyásztér
A Nemzeti Örökség Intézete idén is, immár negyedik alkalommal  rendezi  meg az Emlékhelyek Napja elnevezésű országos programját.
 
Időpontja: 2019. május 11. szombat
 
A mosonmagyaróvári '56-os emlékpark, Gyásztér, mint történelmi emlékhely  szabadtéri előadásokkal és kiállításokkal  csatlakozik az eseményhez.
Helyszín: Mosonmagyaróvár, Ipartelep
 
 
"A történelmi emlékhelyek szintén az emlékezet olyan fontos helyszínei, amelyek nemzeti, felekezeti, regionális vagy kisebbségi szempontból kiemelkedőnek minősülnek. Bár gyakran fontos építészeti alkotások, nem elsősorban műemléki szempontok alapján számítanak jelentősnek, hanem kiemelkedő történelmi szerepük miatt. Lehetőséget nyújtanak arra, hogy a hozzájuk ellátogatók számára megtapasztalhatóvá tegyék a magyar történelem sorsfordító eseményeit, tragédiáit, de dicső pillanatait is. Jelenleg 49 történelmi emlékhely található az országban, amelyek jelentőségét a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság javaslata alapján kormányrendelet ismerte el. Az egységes megjelöléséről szintén a Nemzeti Örökség Intézete gondoskodott." - emlekhelyeknapja.hu-
A Nemzeti Örökség Intézete állíttatta sztélé
 '56-os életrajzi lexikon - Mosonmagyaróvár és környéke
Elérhető Az én újságom 1956-ról c. blogon keresztül
 
 
 
 
relIndexasc
                            Simon Zsuzsanna 1956-os kiadvány sorozata 2017/2018
relIndexasc